Er bestaan diverse Xbox 360 ombouw mogelijkheden

Daarbij kunt U kiezen uit het spelen vanaf de DVD-Drive of via een externe harde schijf

Optie 1 : Xbox 360 flashen – Xbox 360 ombouwen en spelen vanaf de DVD-Drive

Uitleg van het softwarematig Xbox 360 ombouwen

Het xbox 360 ombouwen (ook wel xbox flashen genoemd) van je xbox 360 gebeurt geheel softwarematig. Vóór het ombouwen kan je xbox eigenlijk alleen maar originele games of films afspelen.
De DVD-Drive van de xbox 360 wordt voorzien van de nieuwste firmware die op dat moment beschikbaar is. Dankzij deze firmware en dus softwarematige aanpassing van je xbox 360, kun je naast je originele, óók films of games afspelen die je zelf gebrand hebt.

Deze zogenaamde “backup” game dvd’s zullen voorkomen, dat je kostbare originele games, door krassen, ouderdom of onjuist gebruik, onbruikbaar worden. Door op deze manier een backup van je origineel te maken en te gebruiken, voorkom je, dat je voor de 2e keer opnieuw diezelfde “toch al zo dure” game moet aan schaffen. Je kunt je origineel nu veilig in het doosje laten.

Het ombouwen en het in het bezit hebben van een “gemodificeerde” (aangepaste) xbox 360, is niet illegaal, aangezien je je xbox 360 alleen maar aanpast, om deze “backups” te kunnen afspelen. Je hebt de xbox 360 al gekocht en daarom mag je er mee doen wat je wilt.

Optie 2 : Rgh Reset Glitch – Na de ombouw spelen vanaf een externe Usb harde schijf

Uitleg van de Reset Glitch Hack

De Reset Glitch Hack is ontworpen om je backup games rechtstreeks van een externe harde schijf af te spelen. Dus geen branden van games meer op dvd’s maar direct toegang via je harde schijf.
Het voordeel hiervan is dat je je niet meer bezig hoeft te houden met het veilig maken van je backups en dat je ze niet meer hoeft te branden. Dit scheelt je dus tijd en geld voor het kopen en branden van de dvd’s. Tevens zijn de dashboards mooi ontworpen en kun je deze geheel naar eigen inzicht en smaak inrichten.
Het nadeel is dat je geen gebruik meer zult kunnen maken van xbox live als je dat belangrijk vindt. RGH maakt dit momenteel onmogelijk.
Feit is, hoe gek dat misschien ook klinkt, dat elke xbox uniek is en werkt met de RGH goed, minder goed of helemaal niet. Bij de RGH wordt er een Glitch chip geinstalleerd op het xbox moederbord in de xbox zelf. Deze chip blijft zitten aangezien hij vastgesoldeerd zit op specifieke punten van het moederbord. De glitch chip zorgt er eigenlijk steeds voor dat een glitch (omgeleid signaal) de xbox kan opstarten in het FreeStyle dasboard waardoor het afspelen via de harde schijf mogelijk wordt.
Helaas voor ons xbox bezitters/gebruikers, werkt dus niet elke xbox hetzelfde en zijn de opstart tijden van het glitchen soms erg lang. Sommige xboxen zijn zelfs niet eens geschikt voor de RGH, maar dit zijn meestal een van de eerste xboxen die gemaakt zijn. De nieuwere xboxen kunnen nagenoeg allemaal voorzien worden van RGH. Er worden constant betere produkten en software ontwikkeld om de RGH in alle xboxen stabieler te maken, qua opstart tijden en het tegengaan van fouten.

Op het gebied van de Jtag Rgh ombouw wordt er continue gewerkt aan verbeteringen en gekeken naar nieuwe ombouw methodes voor de Xbox 360.
Wij van Xbox 360 ombouwen Zaandam houden de ontwikkelingen scherp in de gaten, het laatste nieuws staat hier ook altijd vermeld.

© Xbox 360 ombouwen Zaandam | 2009-2013 | Disclaimer